Artikelen over:

Bomen Kopen om de Klimaatverandering te Bestrijden: De Impact van 1 Ton CO2 Reductie

Klimaatverandering is een urgent en actueel probleem. De uitstoot van kooldioxide (CO2) leidt tot een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, waardoor het klimaatprobleem steeds groter wordt. Steeds vaker ervaren we natte zomers, warme winters en toenemende wateroverlast. Dit versterkt de motivatie om iets aan onze klimaatimpact te doen. Bij GroeiGroen willen we graag laten zien hoe de aankoop van bomen kan bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot. Maar wat betekent het eigenlijk om 1 ton CO2 te reduceren?

Wat Betekent 1 Ton CO2-uitstoot?

1 ton CO2-uitstoot komt overeen met:

  • 8 maanden elektriciteitsverbruik (grijze stroom) door een gemiddeld Belgisch huishouden. Het gemiddelde elektriciteitsverbruik per huishouden per jaar is 2765 kWh, en 1800 kWh komt overeen met 1 ton CO2.
  • Een half jaar autorijden met een benzineauto in België. Het gemiddelde aantal kilometers per jaar voor een personenauto op benzine is 9.994 km.
  • Een jaar rijden met een elektrische auto op grijze stroom in Nederland. Het gemiddelde aantal kilometers per jaar voor een personenauto (alle brandstoffen) is 11.198 km.
  • 72 enkele reizen met de hogesnelheidstrein van Amsterdam naar Parijs.
  • 2,6 economy class-vluchten van Amsterdam naar Rome.

 

Hoe Ziet 1 Ton CO2 eruit?

1 ton CO2 is visueel vergelijkbaar met:

  • 500 CO2-brandblussers.
  • Een luchtballon van 500 m³.
  • 125 m³ cola.

 

Hoe Kunnen Bomen Helpen bij het Reduceren van CO2?

Bij GroeiGroen geloven we in de kracht van bomen om CO2-uitstoot te compenseren. Om 1 ton CO2-uitstoot op te nemen, moeten 1 van onze climate wondertrees 7 tot 9 jaar groeien. 

Voorbeelden van CO2-compensatie

Om 1 ton CO2-uitstoot tot nul te compenseren, kunnen verschillende maatregelen worden genomen, zoals:

  • Een half jaar lang een houtoven gebruiken in Oeganda.
  • Twee maanden koken op biogas door één huishouden in Cambodja. Een biogasinstallatie reduceert gemiddeld 5,5 ton CO2 per jaar in vergelijking met traditioneel koken op open vuur.

 

Het Belang van Vermindering en Compensatie

Het is belangrijk om te benadrukken dat compensatie altijd komt nadat je zelf je eigen CO2-uitstoot hebt verminderd. Dit kan door minder te autorijden of over te stappen op elektrisch rijden, energie te besparen en minder te vliegen. Er zijn al voldoende oplossingen beschikbaar om je CO2-uitstoot te verminderen. Weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Wij helpen je graag op weg van A naar Zero CO2.

Meer Informatie Over Broeikasgassen

Naast CO2 zijn er ook andere broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering, zoals methaan en stikstofoxiden. Deze gassen worden vaak uitgedrukt in CO2-equivalenten (CO2e) om hun impact op het klimaat te meten. Bij GroeiGroen houden we rekening met al deze gassen in onze CO2-voetafdrukberekeningen.

Voor meer informatie of uitleg over bovenstaande kun je altijd contact met ons opnemen. Samen kunnen we werken aan een groenere en duurzamere toekomst.

GroeiGroen: Jouw Partner in Duurzaamheid

Bij GroeiGroen kun je bomen kopen die bijdragen aan het reduceren van CO2-uitstoot. Elke boom die je plant, helpt de impact van klimaatverandering te verminderen. Sluit je aan bij onze missie en draag bij aan een beter milieu.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe je kunt bijdragen aan een groenere wereld!

Voor vragen of meer informatie, bezoek onze website of neem direct contact met ons op. Samen maken we het verschil!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}