Artikelen over:

Waar Volg je de Marktprijs van CO2-Certificaten?

Het volgen van de marktprijs van CO2-certificaten is essentieel voor bedrijven die hun uitstoot willen compenseren of voor investeerders die willen speculeren op de prijs van carbon credits. Hier zijn enkele platforms en bronnen waar je de actuele prijzen kunt volgen:

1. EU Emissions Trading System (EU ETS):

De EU ETS is de grootste en meest bekende markt voor CO2-certificaten. Bedrijven die onder deze regeling vallen, moeten certificaten kopen om hun uitstoot te compenseren. De actuele prijzen van deze certificaten zijn te volgen via verschillende financiële nieuwsplatforms, zoals Bloomberg en Reuters, en via de officiële website van de Europese Commissie.

https://tradingeconomics.com/commodity/carbon

2. Carbon Market Watch:

Deze organisatie biedt gedetailleerde rapporten en updates over de vrijwillige en verplichte markten voor CO2-certificaten wereldwijd. Hier kun je niet alleen de prijsontwikkelingen volgen, maar ook inzichten krijgen in de duurzaamheid en impact van verschillende projecten.

3. Markit Environmental Registry:

Dit platform biedt toegang tot een breed scala aan CO2-certificaten en geeft inzicht in de handel en prijsstelling op de vrijwillige markt. Het platform stelt gebruikers in staat om specifieke certificaten te volgen en prijsgegevens te analyseren.

4. EEX (European Energy Exchange):

De EEX biedt een overzicht van de prijzen van CO2-certificaten in de EU ETS-markt. Het platform is een belangrijke bron voor bedrijven en investeerders die op zoek zijn naar de meest actuele marktprijzen en trends.

5. EcoAct:

EcoAct biedt tools en advies voor bedrijven die hun CO2-uitstoot willen compenseren, inclusief toegang tot de meest actuele marktprijzen voor CO2-certificaten.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}