Artikelen over:

Hoe verdient GroeiGroen geld?

Bij GroeiGroen streven we naar het combineren van financieel rendement met positieve klimaatimpact. Ons innovatieve businessmodel maakt het mogelijk om op verschillende manieren inkomsten te genereren, terwijl we tegelijkertijd de investeerder vele garanties bieden. In dit artikel leggen we uit hoe GroeiGroen geld verdient door middel van drie hoofdcomponenten: de aankoop van grond en bomen, de verkoop van CO2-certificaten, en de verkoop van hout.

1. Aankoop van Grond en Bomen

Het begint allemaal bij de aankoop van grond en bomen. Bij de start van elk project verwerft GroeiGroen landbouwgrond waarop wij snelgroeiende, CO2-absorberende bomen zoals de Paulownia planten. Bij deze aankoop nemen wij een kleine marge. Dit helpt ons om de initiële kosten te dekken en een solide basis te leggen voor toekomstige opbrengsten. De keuze van de grond en het type bomen wordt zorgvuldig gemaakt om optimale groei en maximale CO2-opname te garanderen.

2. Verkoop van CO2-certificaten

Een uniek aspect van ons model is de verkoop van CO2-certificaten. Bomen absorberen CO2 uit de atmosfeer, en deze CO2-opname kan worden omgezet in verhandelbare certificaten. Om de twee jaar verkopen wij een deel van deze CO2-certificaten. Deze verkoop genereert voldoende opbrengst om het jaarlijkse rendement aan onze investeerders uit te betalen. Dit model biedt niet alleen financiële zekerheid voor investeerders, maar draagt ook bij aan de strijd tegen klimaatverandering door de CO2-uitstoot te compenseren.

3. Verkoop van Hout

Ten slotte, wanneer de bomen volwassen zijn, oogsten wij het hout en verkopen het. Ook hier nemen wij een kleine marge. Het hout van Paulownia bomen is zeer gewaardeerd vanwege zijn lichte gewicht, duurzaamheid, en veelzijdigheid, waardoor het aantrekkelijk is voor diverse markten. Deze laatste fase van ons businessmodel zorgt voor een aanzienlijke opbrengst die bijdraagt aan de stabiliteit en groei van GroeiGroen.

Garantiestelling en Hoog Rendement

Door deze drie inkomstenstromen kunnen wij de vele garanties bieden die onze investeerders nodig hebben. Onze diversificatie in inkomstenbronnen – vanaf de start met de verkoop van grond en bomen, door middel van regelmatige verkoop van CO2-certificaten, tot aan de uiteindelijke houtverkoop – zorgt voor een stabiele en duurzame financiële basis. Dit stelt ons in staat om niet alleen een hoog rendement te bieden, maar ook om een significante klimaatimpact te realiseren.

Conclusie

GroeiGroen verdient geld door slim te investeren in grond en bomen, strategisch te verkopen in CO2-certificaten, en door uiteindelijk het hout te verhandelen. Dit robuuste en veelzijdige businessmodel biedt onze investeerders zekerheid en rendement, terwijl we gezamenlijk bijdragen aan een duurzamere toekomst. Investeer met GroeiGroen en maak deel uit van een model dat financieel rendement combineert met een positieve impact op het klimaat.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}