Over Groeigroen

Bij Groeigroen zetten we ons vol passie en energie in voor onze missie: het maximaliseren van CO₂-reductie om bij te dragen aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen van zowel Vlaanderen als de Verenigde Naties.

Ons geheim? De recent ontdekte Paulownia-boom, bekend als de “klimaat-wonderboom”, die dankzij zijn snelle groeicyclus van slechts 7 tot 9 jaar (vergeleken met de standaard 30 jaar) bomen op uitzonderlijke snelheid volwassen laat worden.

Ons kernteam

Ruben Moreel

Founder & CEO

Jose Maria Grau

Testlab en kweek

Dieter Mullemeister

Plantage expert

Eric Litjens

Paulownia expert

Jorge Marcos

CO2 Certificatie

Verena Jongepier

Verkoop CO2 certifcaten

Onze partners

Onze visie

Dankzij de snellere groeikracht kunnen we profiteren van uitzonderlijk hoge opbrengsten. Door te werken met externe investeerders kunnen wij als Groeigroen sneller gronden aankopen en zo nog meer projecten opzetten om onze impact te vergroten en het potentieel voor CO₂-reductie te maximaliseren.

Onze visie is om een groener, duurzamer landschap te creëren waarin we gezamenlijk bijdragen aan een gezonde planeet. We willen ons netwerk van partners en klanten inspireren en motiveren om samen de verandering in gang te zetten. Samen met u zetten we een stap richting een toekomst waarin duurzame landbouw, biodiversiteit en innovatie centraal staan, en waarbij we op een betekenisvolle manier bijdragen aan een schoner en klimaatbewust Vlaanderen.

Onze historie

In Spanje werd oprichter Ruben Moreel meer dan ooit geconfronteerd met de uitdagingen van klimaatverandering. Langdurige droogtes veranderden eens levendige meren in droge vlaktes. Hierdoor ontstond bij hem het verlangen om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

Groeigroen werd opgericht door Ruben Moreel. Zijn liefde voor de natuur, fauna en flora dreef hem twintig jaar geleden naar Spanje, waar hij het beheer en onderhoud van vastgoedpanden op zich nam. In Spanje werd Ruben meer dan ooit geconfronteerd met de uitdagingen van klimaatverandering. Langdurige droogtes veranderden eens levendige meren in droge vlaktes. Hierdoor ontstond bij hem het verlangen om bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

Unieke boom met groot potentiëel

Met zijn achtergrond in vastgoed ging Ruben op zoek naar een manier om duurzaamheid en rendement te combineren. Tijdens deze zoektocht ontdekte hij in Spanje plantages met testprojecten rondom de zogenaamde “climate wondertree”, de Paulownia-boom. Deze boom heeft de opmerkelijke eigenschap dat hij razendsnel groeit, wat resulteert in een indrukwekkende CO₂-reductie en tegelijkertijd een financieel aantrekkelijke investering mogelijk maakt.

De Paulownia-boom naar België brengen

In de drie daaropvolgende jaren bezocht Ruben tal van kwekerijen en Paulownia-experts om meer te leren over de boom. Vastberaden om een bijdrage te leveren aan het herstel van de Belgische bossen, verzamelde hij startkapitaal bij vrienden en familie en kocht zijn eerste stuk grond. Na een succesvolle test bleek de boom ook in België uitstekend te gedijen, en Groeigroen was geboren.

Ready to grow

Door de projecten commercieel aantrekkelijk te maken en bomen te verkopen, kan Groeigroen zijn activiteiten uitbreiden en meer projecten financieren. Dankzij het aantrekkelijke rendement voor investeerders trekt het bedrijf nieuw kapitaal aan, wat leidt tot verdere groei en een steeds grotere positieve impact op het klimaat.

“De Paulownia-boom biedt een kans om niet alleen een duurzame bijdrage te leveren aan de CO₂-reductie, maar ook om financieel vergoeding te combineren met een groene toekomst. Samen kunnen we het verschil maken.”